See this page translated into English using Google Translate.
For other languages, look at the bottom of the sidebar.

lördag, augusti 30

Två låtar med samma titel.


Det svenska kollektivbandets nya singel, udda men bra video och en fantastiskt skön gungande höst låt. 







M.I.A - Paper Planes



fredag, augusti 29

Nyheter

Hej, som ni kanske såg igår så gjorde jag en meny till bloggen. Ganska användbart tycker jag själv.

Då jag tyckte att det var lite tråkigt att ha den som statisk enkel meny så har jag idag suttit och gjort om menyn till CSS-meny så att iaf bakgrunden ändras när man håller över. Texten ser också lite "renare" ut när den ligger utanför bilderna. Enda nackdelen är att webbläsaren måste ladda de nya bilderna när ni håller över menyn den första gången. Är det något problem så snälla, säg till.

alkaline trio - help me



Satt i skolan och programerade (ja, vi har börjat med det nu. Java om ni är intresserade) och lyssnade på SR:s webbradio, P3 Rockster. Då hörde jag den här låten. Ganska bra tycker jag.
Hörde även den här:


Låten precis över är Black Stone Cherry - Blind Man

Länk till Youtube-sidan.

Döda dom trummorna!

Ber om ursäkt för mitt rock inslag här, kan inte låta bli. En av de få rocklåtarna som är bra.

Johnossi - Party with my pain

Oh how I love to be around

Svenska bandet Tingsek framför låten "World of its own", en underbar video. Dock ser han ut lite som ett äckel men blunda och njut.

onsdag, augusti 27

Skrik-ut-högt:arna



Shout Out Louds - Impossible

Indiepopbandet Shout Out Louds härstammar från vår kungliga huvudstad Stockholm och fick ifjol ett genombrott med skivan Our Ill Wills. I synnerhet blev singlarna Tonight I Have To Leave It och Impossible populära i svensk radio. Så nu är det dags igen - jag drömmer mig tillbaka till 2007 och lyssnar på det unika SOL-soundet i Impossible...

Jacob Walfridsson - Skribent

Hejselihejselihejselihejsan! Mitt namn är alltså Jacob Walfridsson, och jag är nyligen invigd i den sekt som kallas MusicLogg. Jag är en grabb på 20 somrar som nyligen började plugga till Civilekonom på Linköpings Universitet. När det kommer till musik så har jag en kort pianokarriär samt en längre slagverkskarriär bakom mig, men jag har alltid lyssnat mycket på musik. Själva smaken är sådär tråkigt bred, såväl elektronisk musik som rock vibrerar in i mina öron.

I övrigt är det så svårt med presentationer av sig själv, men jag gillar att sitta vid datorn, vid tv:n, cykla, gå promenader, träffa trevligt folk och spela golf och andra idrotter som involverar bollar. På vinterhalvåret brukar jag även gå på gym. Men det klassar jag inte som något jag gillar! Hur som helst ska det bli väldigt trevligt att få ventilera de låtar som man varje dag nynnar på - kul att vi får lite läsare och kommentarer!

Statistik



Hej på er alla. Loggade nyss in på eWebCounter och kollade lite besökarstatistik för MusicLogg. Vet inte om det intresserar så många men här är lite stats från de senaste 30 dagarna. En rejäl ökning de senaste dagarna och nära 20 unika besökare!

Norskt vemod

Madrugada - The kids are on high street

Zeigeist - Wrecked Metal



Eftersom de är populärt och skriva en liten roman om låtarna så får jag göra detsamma. Henrik heter jag förresten och tackar Jacob hjärtligt att jag fick vara med denna lilla skara med personer som får dela med sig av sin musik här.

Zeigeist är ett elektropop band från Sveriges framsida, Göteborg. Efter har samarbetat med The Knife med låten "Ter Hart" så försvann bandet. Läste att dem inte kunde bestämma sig för skivbolag och när de väl gjorde det så ville bolaget ändra deras sound. Därför har det varit ett uppehåll. Men nu är dem tillbaka med albumet "Jade Motel" med första singel "Wrecked Metal".

Gå gärna in på deras myspace och lyssna på cello remixen, ett musikstycke som saknar ord.

tisdag, augusti 26

Duvdetektiverna



Leedsbandet The Pigeon Detectives fick sommaren 2007 en hyfsat stor hit i P3 med låten I'm Not Sorry. Det finns en anledning: den är helt enkelt riktigt pumpad med fart och energi!

Några fler tips från skivan Wait For Me är I Found Out, Stop Or Go, You Better Not Look My Way och titelspåret Wait For Me.

Jacob Carlson - Administratör

Hej. Jag är en 20 årig grabb som gillar all möjlig musik. Sitter mycket vid datorn och testar nya grejer hela tiden. Gillar att hålla på med webbsidor och är även ansvarig för den här bloggen.

Har ni några frågor om någonting så är det bara att skicka mail. Svarar så fort jag kan. Det kan vara allt från design, funktion, vart jag fått någon bra funktion ifrån...


Äger även jacobcarlson.se

Har ni någon fråga eller så om bloggen så ställ den till mig.
Min email är jaco...@gmail.com , finns även längst ner på sidan.

The Bucketheads - The Bomb

En kanske konstig, tokig, jobbig och tråkig låt. Men jag tycker att den är skön att lyssna på lite slappt och bra på sina ställen. Ge den en chans för tjuven!

Andreas "underbarnet" Kleerup

Livemusik när de är som bäst.

HYPE?!




Skateboard P leverar lite hype.

måndag, augusti 25

Foo Fighters - Let It Die



Hejsan allihopa (everybody)! Nu gör jag debut här på den ansedda bloggen MusicLogg. Jag har en väldigt bred musiksmak, så jag hoppas att ni fyra läsare kommer att gilla åtminstone en tolftedel av vad jag tipsar om.

Foo Fighters, som ju bossas stenhårt av musikunderbarnet Dave Grohl, släppte 2007 skivan Echoes, Silence, Patience & Grace som har blivit en stor succé här i Sverige såväl som i övriga världen. Den mest kända låten därifrån är The Pretender, som också var förstasingel, men skivan innehåller enligt mig så många fantastiska låtar att jag här väljer ut en annan: Let It Die. Det är den låten jag har haft på hjärnan hela dagen och jag älskar hur den är uppbyggd. Så lyssna och njut för fulla muggar!

/LuleN

bag in da box


DJ Tune feat. Orremannen - Bag in da box

Oerhört irriterasnde låt. men pinsamt nog så gillar jag den lite, i alla fall på lördags kvällar

fjortis trckno när det är som bäst


Pea and sarah

lite larvig och lite för mkt bas, men trotts detta rätt go. shake your tuchi