See this page translated into English using Google Translate.
For other languages, look at the bottom of the sidebar.

lördag, augusti 2

Bang on the Piano

Ok, jag erkänner, det är inte en helt ny låt men jag tycker att den är bra faktiskt. Bara att lyssna sönder!



Tyckte du om låten/inlägget?

fredag, augusti 1

Vi är dina vänner.




Justice är ett franskt elektro band som i år har haft stora framgångar. Denna låten heter We are your friends och är en av deras första singlar. Denna kom redan 2006.

Juskice har samarbetat endel med det väl kända elektro bandet Daft punk och vissa påstår att det till och med är de som är danf punk. Men vem vet. Finns det bevis på att de har varit på samma ställe samtidigt?

Remix ifrån ett luftslott




Kents nya skiva Tillbaka till samtiden släpptes den 17 oktober och har blivit en dunder hit. Denna låten är en remix på singeln "vy från ett luftslott" ifrån detta album.

Kent är sveriges största Rockband och är just nu aktuella i en mini serie vid namn "stjärnorna i psykbunkern" på PSL:s Blogg där man får följa med dem i vardagen på deras replokal.

Bone Thugs-N-Harmony




Bone Thugs-N-Harmony- First of the Month

en Rap grupp ifrån Cleavland. Har sammarbetat med många bland annat eazy-E men nu senast akon i låten I Tried.

Gruppen är nu i ropet med deras lansering av reality serien om dem vid namn living-n-harmony

SAM ELIOT



Sam eliot med låten TTT

En drös sköna killar ifrån Tranås i norra småland. Bandet består av

Axel Algmark - vocals/guitar
Martin Thunell - guitar/vocals
Johannes Ådén - bass guitar/vocals
Ludwig Gustavsson - drums/percussion
Benjamin Karlsson - trumpet/vocals
Simon Larsson - trombone/vocals


Lite kuriosa om Johannes är att han under talangjakten i hans högstadieskola överaskade hala publiken med att ligga på golvet och sjunga hela sitt bidrag, ingen fattade någonting och jag skulle kunna tänka mig att någon lärare blev arg. Men jag gillar det skarpt och tycker det är riktigt myccket punk att skita i hela grejen och ligga ned på ryggen och sjunga.

Propps!


Sam Elliot har en myspace sida som man kan använda som startsida om man vet hur man rattar med instrumenten i webbläsar inställningarna.

Modest Mouse - Dashboard

Rock ifrån seattle. Gruppen har gjort sjuk många låtar albumet till denna singel heter "we where dead even before the ship sank" bra album men det bästa albumet de har gjort är nog "Good News For People Who Love Bad News"

Looptroop Rockers och timuk




Looptroop faet. timbuktu - Naive.
http://www.youtube.com/watch?v=PuxtT5Kf2z0

De skäggiga graffarna ifrån sverige är tilbax. minns ni These Walls Don't Lie? sedan dess så har de som alla andra ändrat sitt sound en aning åt elekto hållet. Singeln Naive sänds för tillfället flitigt på sveriges radio p3.

tung musik ifrån 1979




Skit i att det är Abba. Om man blundar och tänker bort att överdrivenhet om och runt dem så måste man ändå erkänna. Denna låten är sjukt tung.

Låten heter som bekant Gimme Gimme Gimme (A Man After Midnight). För inte så länge sedan så köpte madonna rättigheten att sampla delar av inspelningen till hennes singel Hang up.

Även Gruppen Erasure har gjort en cover på denna låten. Bandet mer känt för att den förre Depech Mode och Yazoo medlemmen Vince Clarke var delaktig i Bandet .

Sebastien Tellier




La Ritournelle heter låten. Videon har man kortat ned ca 3min i introt, detta för att passa in i mtv och dylika tv kanaler. Trots detta så är det utan tvekan en av årtiondets bästa låtar.

Sebastien Tellier har jobbat mycket med Daft Punk och Justice. Han har även gjort en hel del film-musik. Men hans stora internationella genomslag var nu på eurovision song kontest där han sjöng låten divine. Han fick mycket uppmärksamhet pga. sin loja inställning till hela "tävlingen", för att han åkte golf bil på scenen och framför allt för att han andades in helium i mittten av låten så att hans rst blev förvrängd.

Santogold




En debut video för Santogold som är ressigerad av Nima Nourizadeh. Låten heter L.E.S. Artistes.

Go musik som skulle passa ypperligt till tex. en skidfilm. Albumet är inte riktigt hundra, denna låten är lätt den bästa.

torsdag, juli 31

Kändis remix



Här är hela kändis ligan uppradad på Kens Beat från låten "Ta det lungt"
Daniel Adams-Ray, Timbuktu, ro shack, mange schmidt, petter, markoolio och självklart Ken Ring.

Bra remix och som alltid presterar Daniel Adams-Ray (hälften av Snook) sjukt bra. Roligt att den gamla skojaren Markoolio ramlar in på micken i näst sissta versen.

RÅ SYNT




Gentle touch är om jag fattat det hela rätt inne på sin andra skiva som heter -"In memory of Savannah".

Killarna kommer ifrån Kalmar och åker en hel del skateboard. (kan synas i ett gamalt nr. av skatmagasinet Giftorm). Till råga på allt så är de det vi brukar kalla EMO, när hip-hop legenden 50cent först fick höra hur mkt EMO de är lär han ha sagt -"oj, oj, oj vad emo"

Men de är rå skön ändå. Ett mäktigt och mättande album som tar dig till 80talet.

summa sumarium så är det ett sjukt bra band och en skön skiva, specielt om man vill åka bil eller gråta i ett regn o väder

En singlar finns att ladda ned på vederbörandes hemsida.

N tribbel Ä, K




Näääk
heter den 24åriga rappare som kommer ifrån Gullmars hårda kvarter. Näääk har synts på den svenska rap senen i flera år, men inte förens nu så satsar han på ett solo album, tidigare så har näääk jobbat med special blend klicken (fattaru, fjärde värden m.m) vilket han lär forsätta att göra.

Här ser vi honom på nimo cheebs mixtape,
Brush Från Annan Mush Vol.2.
Låten heter "Mina gangsters" och finns att ladda ned på deras hemsida

Bakom musikvideon som är extremt snygg och väl gjord ligger
Karl och John Lindgren. Grabbarna som mer kända dels som ressigörer till filmen "sthlm boogie" och dels som medlemmar i guppen Hoffmaestro & Chraa.

Man kan även se mer av Näääk på mtv offbeat avsnitt 16.

YouTube - MGMT "Kids" Video

onsdag, juli 30

MOVITS! - Äppelknyckarjazz

deras nya låt som finns att ladda ner gratis på deras hemsida Movits.se. Väldigt rolig låt.

En finfin video vet jag. Även den finns att ladda ner på deras sida i hög kvalité. Kanon! De har ju också gjort låtarna "Swing för hyresgästföreningen", "Ta på're dansskorna" och "I-landsproblem".

"Om morsan kommer på mig blir det utegångsförbud"


Swing för hyresgästföreningen


tisdag, juli 29

Mystery Jets - Two doors Down

Ganska bra

Sam Sparro - 21 Century Life

En bra låt med lite drag :) Denna låt finns att ladda ner på skreemr.com eller om du använder vixy.tv och laddar ner den från youtube.