See this page translated into English using Google Translate.
For other languages, look at the bottom of the sidebar.

lördag, januari 24

West

Nemen är det inte allas våran kanye west som grunkar till hans hårda liv, med lyxiga bilar och märkes kläder? Han berättar oxå om hur jobbigt det är att alla han ser vill ta ett kort och få en autograf. Det kan inte vara lätt. uch uch uch vad hemskt vissa har det, skulle inte vilja byta med honom i en sekund.



Hans nya album är btw ganska bra. men lyssna bara på det om du är på lite deppigt humör även kallat "GRUNK-humör"

onsdag, januari 21

"Weird Al" Yankovic - It's All About The Pentiums



Det här var den här låten som fick mig att inse att ett för mig tidigare okänt geni existerade. Det var hösten 2006 som denna rullade på MTV, och sedan dess är "Weird Al" Yankovic den artist som jag har lyssnat klart med på (till mångas förskräckelse). Som tur var hade han då också precis släppt albumet Straight Outta Lynwood. Tur eftersom det innehåller så sjukt många klockrena låtar. Ta bara Canadian Idiot där han driver med amerikanarnas fördomar om kanadicker:
"Well maple syrup and snow's what they export
They treat curling just like it's a real sport
...
Don't wanna be a Canadian idiot
Won't figure out their temperature in Celsius
See the map, they're hoverin' right over us
Tell you the truth, it makes me kinda nervous"

Jag skulle kunna rekommendera ett 30-tal Al-låtar att lyssna på, men jag kan väl inte skriva hur mycket som helst. Måste bara nämna den omåttligt fantastiska 11-minuterslåten Trapped In The Drive-Thru som så underbart skönt beskriver ett besök i just en drive-thru. Klassiker som bör höras i övrigt: Fat, Amish Paradise, Jerry Springer, Gump osv osv osv...

Den här låten då? Den är från -99, vilket bland annat märks på att han skryter om att han har en 40-tums plattskärm (medan den han dissar har en Etch-A-Sketch) och en T1-lina. Däremot så står sig hans 100 GB RAM väldigt bra ändå in i våra dagar :) Like it or not, men ge gamle Al en chans!