See this page translated into English using Google Translate.
For other languages, look at the bottom of the sidebar.

fredag, september 26

Under Pressure - Queen




bum..bum..bum...bum...bumbumbumbum Har gått och nyttat på denna låten hela dan. Denna låt har det gjorts millioner remixer på, men den är ändå rätt go, i alla fall detdär i början, dendär biten som inte kommer ut ut mitt lilla skallben. bum..bum..bum...bum...bumbumbumbum

Late Night Conversation

hittar inga Youtube klipp eller liknande, men detta är riktigt skön inde. 


RÖVSVETT







Tyvärr så är denna låten skit kass, men jag hittar ingen annan på nätet.

Rövsvett är ett svenskt punkband startat i Tranås 1983, vilket gör dem till ett av de äldsta svenska fortfarande aktiva punkgrupperna. Under årens lopp har gruppens sammansättning bytt och ändrats flera gånger, men har idag en normaluppsättning (sång, bas, gitarr och trummor). Två av gruppens medlemmar har varit med sedan starten 1983, Jerker Persson och Mikael Karlsson. (källa wikipedia)

Man måste ge det till killarna, de är inte så jätte bra men sjukt sköna och otroligt kända (på riktigt fråga din pappa). 

För att få lite inblick på deras "skön het" så listar jag lite album namn. 


Den falske kakaoinspektören (1994)
Burn the gay nuns (1996)
All makt åt mig (1997)
Kick Ass (2001)
Thitma Karin (2003)
Sorgedödaren (2008)
Jesus var en tomte (1985)
Ett psykiskt drama i sju akter (1986)


torsdag, september 25

Kaiser Chiefs - Everything Is Average Nowadays



Många känner nog igen låten Ruby, som blev det brittiska postpunk-bandet Kaiser Chiefs genombrott här i Sverige ifjol (dvs att det var då jag upptäckte dem). När jag väl hade hört ett par singlar visade sig att fjolårsskivan Yours Truly, Angry Mob (coolt namn) var så bra att det blev ett av mina absoluta favoritalbum 2007. Den här låten, Everything Is Average Nowadays, är kanske inte skivans bästa, men videon har ett riktigt skönt slut. Låttips från samma skiva: The Angry Mob (kanske bästa spåret - riktigt fin variation), Heat Dies Down, Highroyds och Thank You Very Much.

Deras första skiva, Employment, innehåller också några sköna låtar såsom Na na na naa och Oh My God. Den senare blev åter känd för något år sedan genom Lily Allens cover av densamma.

bra ny hiphop, Lupe Pharrel and Mr West


Kick back and enjoy.

Us Placers. 

Lyssna pojkar och se vilka retrograbbar detta är!


Band Of Horses - No One's Gonna Love You

Underbar låt från några håriga män från landet i väst. ord upp till dem. 

keep up the good work!

onsdag, september 24

old School hip-hop del3




DEn gamla Crip:en Snoop. Med låten Nuthin' But A G Thang där han delar micken med dr.dre.

Old School hip-hop del2





Straight Outta Compton - NWA

Man kan inte nämna gamla hiphop låtar utan att snacka om NWA. Vi vet alla allt man bör veta om dem, ice, eazy-e, att snopp poolar med dem osv. 
Så kolla på videon. Kan den bli bättre? vi har allt. Kamera vinkel ifrån marken, brinande skor, truck kepsar, poliser, gripanden, gäng, moral och mycket mycket getto. 

SUPERB!

Old School hip-hop del1


Hip Hop Hooray - Naughty by nature

SÅ skön. vill bara glida i en 64:a med tofsarna irån mössan rakt i ansiktet.

måndag, september 22

Zacke och Kihlen




Nu har jag längtat efter khilens album i typ ett år. Movits album bör oxå släppas snart men inte än, inte vad jag vet i alla fall. När jag googlade på kommande skivsläpp (vilket jag gör typ varge dag) så hittade jag denna låt på Whoa. Det är Zake och khilen som framför låten: Förlorad generation, och dessa gossar är så rara ett de bjussar på låten så det är bara att klicka här och ladda ned den.  

Om du har Mac som jag (yes! då fick jag det sagt), så får man inte ned den där men någonstans så finns det en fil som går i typ bitcommet.

Fred ut

Stop motion music



Jag vet att den är gammal, men jag tycker att den är så sjukt fin alltså. Vilket jobb, och så blir ju låten grymt med pianisten sen.

Stopmotion är ju sjukt grymt också. (Det är när man tar massor bilder och lägger ihop. Typ som disneys gamla filmer fast tagna med kamera då.)

Tack för kaffet




Som alla märkt så har timbuktu släppt en ny singel. Denna gång med allas våran Dregen. Låten heter "Tack för kaffet" och har direkt lags upp på the pirate bay, då de båda haft ett samarbete. 

söndag, september 21

Basutbudet





Basutbudet feat. Mapei - Finns det plats eller?

Kom inte fram till mig och säg att detta inte är hype. Kom inte fram till mig och säg att detta är var-dag-musik för ingen musik är denna-lik. Lite grov kan tyckas, men den är sjukt bra.

Orson - No Tomorow



En bra låt som jag lyssnade mycket på för några halvår sedan. Men nu efter att sjungit lite singstar och hört den igen börjat gilla igen.

Robyn - Cobrastyle



Den där låten som Teddybear sthlm gjorde, fast med Robyn då.